The Dinner
February 8, 2017

Herman Koch naar Berlinale voor première Amerikaanse verfilming The Dinner

Bestsellerauteur Herman Koch reist met een Nederlandse delegatie af naar de 67e Berlinale, het filmfestival van Berlijn dat van 9 tot 19 februari wordt gehouden. De Amerikaanse verfilming van The Dinner, met in de hoofdrollen Richard Gere, Laura Linney, Steve Coogan, Rebecca Hall en Chloë Sevigny, gaat in het hoofdprogramma in wereldpremière. The Dinner is kanshebber voor de Gouden Beer, die zal worden toegekend door een internationale jury onder voorzitterschap van Paul Verhoeven.

Het diner verscheen oorspronkelijk in 2009. De roman werd wereldwijd aan bijna vijftig landen verkocht en inmiddels gingen er wereldwijd meer dan 2,5 miljoen exemplaren over de toonbank. Kochs roman werd vrijwel overal enthousiast besproken, van Frankfurter Allgemeine Zeitung tot The New York Times Book Review. Recentelijk sprak Stephen King lovende woorden over het oeuvre van Herman Koch.

Van Kochs meest recente roman, De greppel, werden in drie maanden tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Boekverkopers en lezers kijken dan ook uit naar Kochs Boekenweekgeschenk Makkelijk leven, dat deze maand in opdracht van de CPNB in grote oplage wordt gedrukt voor de aanstaande Boekenweek (25 maart – 2 april).

The Dinner is de derde verfilming van Het diner. De Nederlandse en Italiaanse verfilming werden gemengd ontvangen. Herman Koch is nieuwsgierig naar de nieuwe film: ‘Ik heb me nergens mee bemoeid. Toen de film werd gedraaid nodigde de producent me uit om op de set te komen kijken, maar ik had het gevoel dat ik daar alleen maar in de weg zou lopen. Nu weet ik helemaal van niets, ik laat me graag verrassen in Berlijn.’ De wereldpremière van The Dinner is op vrijdag 10 februari om 19.00 uur, inclusief rode loper en black tie. Begin mei gaat de film in roulatie in de VS, andere landen volgen later dit jaar.

More news

The Dinner

Eerste trailer The Dinner met o.a. Richard Gere

February 10, 2017

The Orchard heeft de eerste trailer voor The Dinner vrijgegeven, de Amerikaanse verfilming van Herman Kochs Het Diner. Bekijk...

The Ditch Netherlands

De nieuwe Herman Koch, De Greppel, nu verkrijgbaar als luisterboek.

October 27, 2016

Vandaag verschijnt het luisterboek van De greppel, de nieuwe roman van Herman Koch. Voor het eerst in Nederland verschijnt...

The Dinner

Amerikaanse verfilming van Het Diner

January 19, 2016

De film The Dinner, naar de bestseller van Herman Koch, is gemonteerd en klaar. Regisseur Oren Moverman werkt met...